Wat zijn de kosten voor vloerverwarming

Wat zijn de kosten voor vloerverwarming?

De vloerwarming kosten per m2 lopen uiteen van €25,- tot €90,-. Het gekozen systeem beïnvloedt uiteraard de prijs. In dit artikel krijg je een prijsindicatie voor vloerverwarming, zodat je goede schatting kunt maken van de vloerverwarming kosten voor jouw woning.


Vloerverwarming kosten

De gemiddelde kosten voor vloerverwarming hangen enigszins af van het systeem. In onderstaand prijsoverzicht vind je de gemiddelde prijzen voor de volgende systemen:

  • Draadmatsysteem

  • Tackerplaten

  • Infrezen

  • Noppenplaten

Deze gemiddelde vloerverwarming kosten zijn gebaseerd op hoofdverwarming met een verlegafstand van 10 cm. Op verschillende websites lees je dat er wordt gesproken over hoofdverwarming en bijverwarming. Dit onderscheid is inmiddels wat achterhaald, aangezien iedereen op hoofdverwarming overgaat, waardoor radiotoren overbodig worden. In onze prijsindicaties zie je dus enkel prijzen voor hoofdverwarming. De prijzen zijn inclusief btw.

Oppervlakte Gemiddelde kosten vloerverwarming

<20m2    €1.250,-

20-30 m2  €1.400,-

30-40 m2  €1.550,-

40-50 m2  €1.700,-

50-60 m2  €1.900,-

70-80 m2  €2.100,-

80-90 m2  €2.300,-

90-100 m2  €2.500,-


Kosten elektrische vloerverwarming

Aan elektrische vloerverwarming zit een ander prijskaartje. Dit is namelijk een stukje duurder. Elektrische vloerverwarming is met name geschikt wanneer je slechts een kamer aanpakt, zoals de badkamer, in plaats van een volledige verdieping. Bij elektrische vloerverwarming volstaat een aansluiten op het elektriciteitsnetwerk en is een aansluiting op bijvoorbeeld de Cv-ketel dus niet nodig.


Oppervlakte Gemiddelde kosten elektrische vloerverwarming

<10m2   €900,-

20m2     €1.800,-

30m2     €2.700,-


Wat kosten eventuele extra mogelijkheden?

Je hebt een drietal opties tegen meerprijs die zorgen voor extra isolatie.

  1. Reflectiefolie bij draadmatsystemen

Bij draadmatsystemen is er een mogelijkheid om er reflectiefolie onder te laten leggen. Hierdoor gaat er geen warmte verloren onder de cementdekvloer en stijgt de warmte enkel op. Er gaat op deze manier dus minder warmte verloren. Meerprijs: €3,- per m2.

  1. Dikkere tackerplaat

Bij tackerplaten is het mogelijk om voor een dikkere tackerplaat te kiezen, mits je voldoende opbouwhoogte hebt. Deze dikkere tackerplaat zorgt voor extra isolatie. De meerprijs is gemiddeld €2,50 per cm tackerplaat. Daarentegen heb je hierbij minder cementdekvloer nodig, waar je dus geld op bespaart.

  1. Dikkere noppenplaat

Hetzelfde geldt voor het noppenplaatsysteem. Ook hier kun je namelijk kiezen voor een dikkere noppenplaat, wat zorgt voor extra isolatie. Ook hierbij geldt dat je minder cementdekvloer nodig hebt. Meerprijs: €2,50 per cm noppenplaat.


Hoe snel heb je je vloerverwarming terugverdiend?

Wil je weten hoe snel je je vloerverwarming kosten hebt terugverdiend? Er is geen formule die je los kunt laten op het uitrekenen van de terugverdientijd. Dit is namelijk afhankelijk van een aantal factoren. Denk aan de isolatie van de woning en de type vloerverwarmingspomp.


Bespaar energiekosten met vloerverwarmingspomp en pompschakelaar

De vloerverwarmingspompen die jaren geleden werden gebruikt bij het aanleggen van vloerverwarming met warm water, zijn minder energiezuinig en efficiënt ten opzichte van de vloerverwarmingspompen die vandaag de dag worden gebruikt. Dit kan zomaar een verschil van €150,- opleveren.


Ook het gebruik van een pompschakelaar levert een energiebesparing op. De pompschakelaar wordt gekoppeld aan de vloerverwarmingspomp. Dit zorgt ervoor dat de pomp alleen aanslaat wanneer er extra warmte nodig is. Met andere woorden, de pomp draait dan niet meer continue en levert daardoor een energiebesparing op.


Korte terugverdientijd: 10 tot 15 jaar

Je bespaart jaarlijks ongeveer 180 m3 gas met vloerverwarming. Wanneer we uitgaan van een gasprijs van €0,79 per m3 (prijspeil 2021, inclusief btw en energiebelasting) dan kom je uit op een gemiddelde jaarlijkse besparing van €142,-. Afhankelijk van het gekozen systeem, en dus de bijbehorende prijs, heb je je vloerverwarming gemiddeld in 10 tot 15 jaar terugverdiend. Zoals hierboven vermeld, behaal je het meeste rendement als je huis onder andere goed is geïsoleerd.

 

Offerte op maat

Wil je graag een gerichte indicatie van de vloerverwarming kosten voor jouw woning? Vraag dan een geheel vrijblijvende offerte aan voor vloerverwarming in omgeving Brabant via info@vloerverwarminglatenleggen.nl.