Vloerverwarming laten leggen


Laat uw vloerverwarming professioneel door ons leggen. Hieronder vindt u meer informatie over:
 • Waarom vloerverwarming laten leggen
 • De werking van vloerverwarming
 • De voordelen van vloerverwarming
 • Waarom laten leggen en niet zelf leggen
 • Onze werkwijze
 • Ons werkgebied

Waarom vloerverwarming laten leggen

De meningen kunnen natuurlijk verdeeld zijn, maar over het algemeen ervaren mensen de warmte die komt van vloerverwarming toch fijner als die van radiotoren, daarbij wordt ook de vloer verwarmd en dat is sowieso lekker als je zonder schoenen loopt. Daarnaast is het zo dat vloerverwarming tot wel 20% energiezuiniger is dan verwarming via radiotoren.

Enkele voordelen
 • Energiezuiniger
 • Nog minder onderhoud
 • Aangenamer klimaat
 • Meer leefruimte in huis

De werking van vloerverwarming

Vloerverwarming werkt eigenlijk hetzelfde als de traditionele radiatoren. De warmtebron verwarmd het water en dat gaat richting, in de geval, de vloerverwarming. De verdeler die daar hangt zorgt dat de gelegde groepen verwarmd worden. De buizen worden warm, en daardoor ook het beton/cement hieromheen. Uiteindelijk wordt ook de afwerkvloer opgewarmd en deze warmte stijgt daarna de woonruimte in. Hierdoor krijg je een aangenaam leefklimaat.Stapsgewijs gaat dit dus als volgt:

 1. Je draait de thermostaat omhoog
 2. De warmtebron krijgt een signaal en gaat water verwarmen
 3. Dit water loopt richting de verdeler en wanneer nodig pompt een pomp dit door het groepencircuit (pomp is alleen nodig als er ergens nog radiatoren in huis aanwezig zijn.
 4. De vloerverwarmingsbuizen worden opgewarmd door het water
 5. Het omliggende beton/cement wordt verwarmd en daarna de afwerkvloer
 6. Zodra die vloer warm wordt, stijgt deze warmte de woonruimte in
 7. Zodra de thermostaat die omhoog gedraaid is de gewenste temperatuur heeft bereikt stopt de warmtebron met verwarmen, deze hoeft dan enkel nog af en toe warmte af te geven zodat de temperatuur hetzelfde blijft

De voordelen van vloerverwarming

Zoals eerder als genoemd heeft vloerverwarming een aantal voordelen ten opzichte van radiotoren. Hieronder leggen we de voordelen nog wat beter uit.

 1. Energiezuiniger
 2. Nog minder onderhoud
 3. Aangenamer leefklimaat
 4. Meer leefruimte in huis


1. Energiezuiniger.
Vloerverwarming is tot wel 20% zuiniger dan verwarming via radiotoren. Dat zullen we even per verwarming uitleggen.

- Radiotoren: De radiator heeft een temperatuur nodig van 90 graden om op te warmen, de ketel stuurt dus 90 graden verwarmd water die kant op. Zodra het de radiator bereikt heeft wordt het hierin rondgepompt, de temperatuur daalt daardoor naar 70 graden. De warmtebron moet het bij terugkomst weer verwarmen naar 90 graden.

- Vloerverwarming: De vloerverwarming heeft maar een temperatuur nodig van rond de 35 graden. Ook hierin daalt de temperatuur omdat het door de buizen heen wordt gepompt, maar het daalt maar ongeveer 10 graden. De warmtebron hoeft het dus in eerste instantie veel minder te verwarmen en daarna ook minder bij te verwarmen.


2. Nog minder onderhoud

Ook gewone radiatoren hebben al relatief weinig onderhoud. Echter heeft vloerverwarming helemaal geen onderhoud nodig. Daarbij is het schoonmaken van een radiator een helse klus. Probeer er maar eens achter te komen, en bij sommige oude radiatoren is het zelf onmogelijk om er tusssen in te komen. Waardoor hier jarenlang stof kan ophopen.


3. Aangenamer leeftklimaat

Omdat bij vloerverwarming de vloer gelijkmatig verwarmd wordt krijg je een fijnere manier van warmte. Daarbij heeft de warmte van vloerverwarming nog een paar voordelen ten opzichte van radiatoren:
- Warmte voeten
- Gelijkmatige opwarming van de woonruimte
- Veel minder stofdeeltjes
- Beter luchtvochtigheid


4. Meer leefruimte in huis

Aangezien alle radiotoren weg kunnen, en hiervoor in de plaats alleen verwarming "in" de vloer komt. Heb je dus netto redelijk wat meer leefruimte. Daarbij zijn radiatoren in de woonkamer vaak niet echt een eye-catcher om naar te kijken.

Waarom laten leggen en niet zelf leggen

Waarom zou u vloerverwarming niet zelf leggen, zou u kunnen denken. Uiteraard scheelt u dit behoorlijk in het kostenplaatje. En met wat you-tube video`s en wat doorzettingsvermogen is het ook wel te doen. Wij zijn echter van mening dat het leggen van vloerverwarming een vak is en dat u dit dus beter door specialisten kunt over laten. We hebben hieronder opgesomd waarom wij van mening zijn dat u het beter kunt laten leggen:

 • Kennis hebben van de werking / materiaalkennis (dus wel of geen pomp, welke slang dikte, welke verlegafstand etc...)
 • Juiste gereedschappen hebben
 • De goede werkwijze hanteren
 • Is er genoeg tijd om het zelf te leggen (een vloerverwarmingsmonteur kan een gewone woning in een dag afronden)
 • Met slecht gereedschap en geen ervaring kan het behoorlijk belastend zijn voor uw rug

Onze werkwijze

Wij hanteren particulier en bedrijfsmatig een net iets andere werkwijze. Dit omdat we met installateur vaak van de voren afspraken maken hoe wij het opgeleverd willen krijgen. Voor particulieren werken wij als volgt:

 1. U doet een aanvraag (telefonisch of via de website)
 2. Wij stellen u vragen zoals: wat is de oppervlakte, wanneer dient het geplaatst te worden, wat is uw warmtebron, etc...)
 3. Hebben we alle vragen duidelijk dan plannen we een kijkafspraak in
 4. Zodra we bij u zijn kijken wij wat er nog eventueel moet gebeuren en hoe wij het werk van u opgeleverd willen zien. Dat kan zijn, meer uithakken, waar wilt u de verdeler hebben, is alles opgeruimd als wij komen, etc....)
 5. Is dit voor iedereen duidelijk dan sturen wij u de offerte per mail toe. Deze kunt u op uw gemak bekijken.
 6. Mocht u akkoord gaan willen wij dit ook altijd even per mail bevestigd krijgen.
 7. Daarna plannen we de opdracht in en voeren wij die voor u uit.
 8. Als alles klaar is persen wij de leidingen af (of met water of met lucht), als deze op 2 bar druk blijft staan is deze in orde
 9. Vervolgens maken wij foto`s van ons werk en mailen wij u die uiteindelijk toe.
 10. Klaar!

Het werkgebied van vloerverwarming laten leggen

Het werkgebied waarin wij vloerverwarming leggen is in principe kilometer rondom Den Bosch. Echter bedrijfsmatig kunnen wij hiervan afwijken in overleg met de installateur. Voor particulieren is het nodig om altijd eerst te komen kijken, daarom hebben wij dit beperkt tot voor ons maximaal een half uur rijden. In de volgens plaatsen leggen wij veel vloerverwarming: Den Bosch, Tilburg, Eindhoven, Vught, Rosmalen, Oss, Schijndel, Heesch, Boxtel, Zaltbommel, Waalwijk, Drunen, Kaatsheuvel, Oosterhout, Breda, Goirle, Gilze, Oisterwijk, Oirschot, Best, Veldhoven, Waalre, Valkenswaard, Helmond, Uden. Maar ook in alle omliggende steden en dropen daaromheen!